Poznaju se
0

Petev "krade" dva člana stručnog štaba FK Sarajevo, doveo ih u Bugarsku da mu pomažu

K. H.
Ivaylo Petev (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ivaylo Petev (Foto: I. Š./Klix.ba)
Članovi stručnog štaba FK Sarajevo, trener golmana Adi Adilović i videoanalitičar Admir Kozlić, napustit će Mirzu Varešanovića i u nastavku sezone raditi u bugarskom Ludogoretsu, čiji je šef stručnog štaba bivši selektor Zmajeva Ivaylo Petev.

Petev je imao buran povratnički debi na klupi bugarskog Ludogoretsa, koji je na svom terenu u dramatičnom meču pobijedio ekipu Cherno Morea rezultatom 3:2, a gol za pobjedu postigli su u 91. minuti.

Kako je s Adilovićem i Kozlićem već ranije sarađivao u reprezentaciji BiH te je uvjeren u njihove kvalitete, odlučio ih je pozvati u svoj stručni štab i oni su na kraju prihvatili tu ponudu te će s Petevom pokušati ostvariti uspjehe koje su zacrtani do kraja sezone.

Aktuelni prvak Bugarske doživio je poraz u prošlom kod kuće od Pirina iz Blagoevgrada (0:1) i to je bila prekretnica u sezoni koja je koštala Slovenca Antu Šimundžu posla, a naslijedio ga je Petev.

Petev, rođen u Loveču, napravio je pravu senzaciju kada je debitovao kao trener Ludogoretsa 2010. godine. Sa njim je tim iz Razgrada ostvario najveće uspjehe osvojivši dvije titule prvaka, Kup i Superkup.

Ludogorets je jučerašnjom pobjedom ostao drugoplasirani sa bodom manje, ali i susretom više od vodećeg CSKA iz Sofije.