Ukoliko Argentinac poželi otići
1

Pet klubova koji bi mogli otkupiti Messijev ugovor od 250 miliona

Klix.ba
Lione Messi
Lione Messi
Lionel Messi, igrač Barcelone i reprezentativac Argentine, prije dva dana produžio je ugovor sa katalonskim timom. Ukoliko neko od bogatih evropskih klubova poželi otkupiti ugovor najboljeg nogometaša današnjice, morat će platiti 250 miliona eura.

U odnosima između Messija i Barcelone nema nikavih problema. Međutim, nije isključeno da neki klub ponudi Argentincu uslove koje ne može odbiti.

Prvi među pet timova koje imaju novac da pokriju sve troškove transfera je Paris Saint-Germain koji raspolaže neograničenim novčanim sredstvima. Prema pisanju francuskih medija, već su spremili 100 miliona eura za dovođenje Cristiana Ronalda i Josea Mourinha iz Real Madrida.

Drugi u redu je Manchester City. Prema pisanju Bleacher Reporta, Messi bi se odlično snašao uz Carlosa Teveza, Sergija Aguera i Edina Džeku u napadu. Britanski The Sun izračunao je da bi Građani morali platiti skoro 400 miliona eura za cijeli transfer i Messijeve plaće.

Za ovim dvojcem ne zaostaje ni Chelsea. Na Otoku postoji kladioničarska ponuda koja kaže kako će Messi u jednom trenutku svoje karijere zaigrati za jedan tim u Premiershipu. Ukoliko Pep Guardiola pristane na uslove koje mu je vlasnik Plavaca iz Londona Roman Abramovich ponudio, nije isključeno da Messi pređe na Stamford Bridge. Za ruskog oligarha 250 miliona eura neće biti nikakav problem.

Zahvaljujući Gazpromu, Zenitova kasa za transfere uvijek je puna. Tako su prije početka sezone odlučili na dva igrača, Hulka i Axela Witsela, potrošiti 80 miliona eura. Za Messija, navodi RT.com, spremni su utrostručiti svoj budžet i nevjerovatnog Argentinca dovesti u svoj klub.

Peti i posljednji na listi je Real Madrid. Možda vam se čini nemoguć transfer, ali prema navodima Marce, predsjednik Real Madrida Florentino Perez kazao je Cristianu Ronaldu da, ukoliko želi otići, mora u Kraljevski klub donijeti dovoljno novca da kupe Messija.

Do sada su ovaj korak napravili Bernd Schuster, Michael Laudrup i Luis Figo.