Nogomet
4

Pellegrini: Važne utakmice ne treba suditi neko iz ne toliko nogometne zemlje

Totalsport
Menadžer engleskog nogometnog Premierligaša Manchester Cityja, Manuel Pellegrini, izdvojio je sudiju Jonasa Erikssona kao glavnog i jedinog krivca za poraz od Barcelone u osmini finala Lige prvaka.
Foto: EPA
Foto: EPA
City je u utorak navečer na svom Etihadu ugostio katalonsku ekipu u sklopu 1. utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka. Barcelona je slavila s 2-0.

Lionel Messi je bio miran u 54. minuti s bijele tačke, dok je u 90. Dani Alves dokrajčio englesku ekipu.

"Eriksson nije bio jednako pravedan i on je direktno utjecao na konačnog pobjednika utakmice. Bio je na Barceloninoj strani od prve pa sve do posljednje minute", rekao je ljutiti Pellegrini, koji smatra da do jedanaesterca, a samim time ni isključenja Demichelisa, nije trebalo ni doći:

"Prije dosuđenog jedanaesterca, čiji se prekršaj dogodio izvan 16-erca, sudija je trebao zaustaviti igru zbog prekršaja na Jesusu Navasu. Eriksson uopće nije kontrolirao utakmicu. Mislim da nije trebalo staviti švedskog sudiju da sudi ovako veliku i važnu utakmicu. On je u prošlosti dosudio neke pogrešne stvari protiv Barcelone, a danas se za iste nastojao iskupiti", izjavio je čileanski stručnjak, koji bi nakon ovakvih izjava vrlo lako mogao dobiti kaznu od UEFA-e.

Pellegrini je sa sudijom porazgovarao odmah nakon utakmice.

"Samo sam mu rekao da je on odlučio pobjednika i prokomentirao da je vrlo zadovoljan jer je Barcelona pobijedila. Mislim da sudija ovako velikih i važnih utakmica ne bi trebao dolaziti iz ne toliko nogometne zemlje kao što je Švedska", zaključio je Čileanac.