Nogomet
45

Pellegrini poručio klubovima: Džeko nije na prodaju

Klix.ba
Manuel Pellegrini i Edin Džeko (Foto: AFP)
Manuel Pellegrini i Edin Džeko (Foto: AFP)
Manuel Pellegrini, trener Manchester Cityja, demantirao je sve navode da će bh. reprezentativac Edin Džeko napustiti Etihad u januarskom prijelaznom roku.

Džeko je u 14 nastupa za Građane u svim takmičenjima postigao sedam golova, ali nije bio starter u Premijer ligi još od kraja septembra, piše Sky Sports.

Zbog dobrog učinka napadačkog dvojca Kun Aguero - Alvaro Negredo, Dijamant u posljednje vrijeme sve više vremena provodi na klupi, zbog čega su se pojavile spekulacije da je bh. reprezentativac nezadovoljan svojim statusom u klubu i da želi napustiti Etihad već narednog mjeseca.

Klubovi poput Arsenala, Borussije Dortmund i milanskog Intera čekaju Pellegrinijevo "da" kako bi nazvali Upravu Građana i agenta Edina Džeke te započeli pregovore o eventualnom transferu. Međutim, čileanski stručnjak kaže da nema namjeru prodavati svog trećeg napadača, bar ne u januaru.

"Ne, Džeko ne odlazi u januaru. Rekao sam mu prije početka sezone da imam povjerenja u njega i to se nije promijenilo. Veoma je važno na raspolaganju imati dobru ekipu jer imamo mnogo utakmica do aprila. Ukoliko želimo trofeje, trebaju nam važni igrači. Možda u ovom trenutku Džeko ne igra koliko bi želio, ali on ostaje važan igrač u ekipi", kazao je Pellegrini.