Nogomet
0

Pellegini se izvinio sudiji, UEFA-i i Šveđanima

Totalsport
Manuel Pellegrini (Foto: AFP)
Manuel Pellegrini (Foto: AFP)
Menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini izvinio se zbog izjava na račun švedskog sudije Jonasa Erikssona nakon prve utakmice osmine finala Lige prvaka u kojoj su Građani kod kuće izgubili od Barcelone s 2-0.

Čileanski stručnjak je istaknuo da je sudac bio na strani Katalonaca od prve do zadnje minute, te da je vraćao Barceloni stare dugove iz dvoboja protiv Milana.

"Izgubili smo utakmicu zbog čega sam bio isfrustriran i ljut. Možda sam rekao nešto što ne mislim. Želim se izviniti i objasniti da nisam ozbiljno optužio nikoga, ni sudiju, ni UEFA-u. Uvijek govorim da je suđenje teška profesija jer se odluke donose u sekundi", rekao je u petak Pellegrini.

Neposredno nakon utakmice je poručio i da suđenje u slaboj švedskoj ligi ima loš utjecaj na Erikssonovu izvedbu u Ligi prvaka.

"Nisam tako mislio. Nisam želio uvrijediti Švedsku, Šveđane, ni sudije. Švedska je zemlja koja ima dobre igrače, ima jednog od najboljih svjetskih nogometaša Zlatana Ibrahimovića i može imati i dobre sudije. Siguran sam da je i Eriksson dobar sudija jer UEFA stalno analizira sudije i da nije dobar, ne bi bio na listi", dodao je Pellegrini.

Uprkos njegovom izvinjenju, Evropska nogometna federacija (UEFA) je pokrenula istragu protiv njega, tako da bi mogao biti kažnjen.