"Neće biti lako, ali..."
1

Pape: Zadovoljan sam rasporedom, cilj je prvo mjesto

Piše: Nedžad Jamaković
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić zadovoljan je rasporedom utakmica u okviru grupe G kvalifikacija za SP 2014, koji je danas dogovoren u Bratislavi na sastanku predstavnika reprezentacija iz ove grupe.

"Mogu biti zadovoljan, jer nisam želio igrati s Grcima na kraju kvalifikacija. Ovako ćemo u idućoj godini imati četiri utakmice u kojima je realno očekivati da osvojimo najmanje devet bodova, a ako još u Atini otkinemo bod, bit ćemo u odličnoj poziciji. Dobro je da posljednju utakmicu u kvalifikacijama gostujemo u Litvaniji koja bi u tom trenutku već trebala biti otpisana", rekao je Pape za Sarajevo-x.com.

Bez obzira na snagu Grčke i Slovačke, selektor bh. tima kaže da nam je ovog puta cilj prvo mjesto.

"Grčka je jaka ekipa o čemu najbolje svjedoči njihov plasman na Euro 2012. Slovaci su također dosta težak protivnik, možda u rangu sa Češkom, no bez obzira na to naš je cilj osvajanje prvog mjesta. Sigurno je da neće biti lako, jer danas nema lakih protivnika. U ovoj grupi jedino je Lihtenštajn totalni autsajder, svim drugim protivnicima moramo pristupiti maksimalno ozbiljno", istakao je Pape.