Postigao pet golova
170

Pandža: Pokazali smo Veležu da neće lako do titule, Olimpik još nije na vrhuncu

Piše: D. B.
Dalibor Pandža (Foto: M. O./Klix.ba)
Dalibor Pandža (Foto: M. O./Klix.ba)
Iako je bio prilično otpisan nakon prvog dijela sezone u Prvoj ligi Federacije BiH kada je riječ o borbi za Premijer ligu BiH, Olimpik se ipak vratio te sada zaostaje samo bod za Veležom. O rezultatima i ambicijama Vukova smo razgovarali s jednim od najboljih igrača kluba s Otoke, Daliborom Pandžom.

Olimpik je uvezao tri pobjede i to bez primljenog pogotka i prijeti mostarskom Veležu. Ipak, Pandža tvrdi da Vukovi još uvijek ne pokazuju svoju punu snagu.

"Mislim da još uvijek nismo na vrhuncu i da možemo puno bolje, tu se slažem s trenerom. Međutim najvažnije je da smo prišli Veležu na samo jedan bod zaostatka, da pobjeđujemo i da smo u igri za plasman u Premijer ligu BiH. Lično sam vjerovao da možemo nadoknaditi zaostatak, očigledno je isto i sa ostalim momcima iz ekipe. Velež se možda malo i opustio, moguće je da su zbog prednosti od sedam bodova lako do titule, ali mi je drago što smo pokazali da neće biti tako", izjavio je Pandža za portal Klix.ba.

Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba

Uz borbu Olimpika za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH se vežu različite kontroverze, bilo je optužbi za namještanje utakmica, a potom su se pojavile optužbe da to Velež čini. Međutim, Vukovi vide samo konačan cilj.

"Imali smo 15 kola ispred nas, bilo je prilike da pravimo dobre rezultate, a i za Velež da kiksa. Svašta se pisalo i objavljivalo, ali mi nismo puno brinuli o tome. Fokusirali smo se na nas i naše igre. Optuživani smo za namiještanje, a onda su se u medijima pojavile neke druge stvari. Kad dođe do pritiska, pokušava se na sve načine utjecati na nas. Ponavljam, ne obaziremo se na to, kad nas neko nešto pita o tome, damo komentar, ali inače nemamo potrebu pričati o takvim temama", rekao je dvadesetosmogodišnji nogometaš.

Poznato je da Olimpik nema grupu vatrenih navijača, ali to Pandži ne nedostaje iako su ih njegovi prethodni klubovi imali.

"Ne smatram da nam nedostaju vatreni navijači, ja sam navikao na to jer sam i ranije igrao u Olimpiku. Naravno, drago nam je što ljudi dolaze gledati naše utakmice i želim da ih u narednom periodu bude još više. Također, ne mogu reći da li bi rezultati bili bolji da imamo grupu vatrenih navijača jer i oni kod nekih igrača imaju kontraefekt", jasan je bio Pandža.

On je za klub s Otoke potpisao tokom zime te je postigao pet pogodaka.

"Učinkom sam zadovoljan, ali je najvažnije da pobjeđujemo i da smo blizu prvog mjesta. Zaista nije bitno ko će postići gol. Ja se osjećam dobro, bude dana kad me ne ide, ali zasad je sve dobro", kazao je naš sagovornik.

Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba

Njegov saigrač je iskusni Zajko Zeba, jedan od najboljih igrača koji su igrali u Premijer ligi BiH, a koji se vratio iz nogometne penzije kako bi pomogao Vukovima da se vrate u najviši rang takmičenja.

"Zebin vanserijski talent se vidi, zato je i napravio dobru karijeru. Utiče na sve nas, posebno na mlađe igrače, i sam sam se divio njegovim potezima i golovima. Zaista nije mala stvar igrati s takvim igračem", dodao je Pandža.

Potom je komentarisao situaciju u Premijer ligi BiH.

"Sarajevo je najkvalitetnije, moraju to pokazivati ako žele titulu. Malo su se opustili, Zrinjski je to iskoristio, ali ništa nije gotovo. Ipak, nadam se da će Bordo ekipa osvojiti titulu. Što se tiče Želje, Amar Osim zna svoj posao i ne sumnjam u njegov kvalitet. Tek sljedeće sezone će stvari doći na svoje mjesto. Što se gradskog derbija tiče, bolja ekipa je pobijedila", smatra nogometaš Olimpika.

Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba

Od banjalučkog Borca također očekuje povratak u društvo najboljih.

"Banja Luka zaslužuje da ima premijerligaša. Borac ima dobrog trenera, nisam ni sumnjao u njih", istakao je Pandža.

Da li će i naredne sezone nositi dres Olimpika, nije poznato.

"Ne znam, sve je moguće, milion puteva je otvoreno", završio je Pandža.