Hrvatski nogometaš
114

Pandora papiri pišu i o Modriću: Otkriveno od koga je kupio vilu vrijednu 12 miliona eura

D. P.
Modrić je vilu kupio 2019. godine (Foto: Twitter)
Modrić je vilu kupio 2019. godine (Foto: Twitter)
Proslavljeni hrvatski nogometaš Luka Modrić našao je svoje mjesto u Pandora papirima, nizu dokumenata koji su podigli "prašinu" u javnosti otkrivanjem bogatstva utjecajnih ljudi u svijetu.

Među ljudima koji su iz svijeta sporta našli svoje ime u Pandora papirima je Luka Modrić, a u pitanju je vila u Madridu koju je kupio 2019. godine.

Naime, Pandora papiri su otkrili da je Modrić kupio vilu od kontroverznog venecuelanskog advogata Gustava Mirabala Castra, koji je od 2019. godine pod sankcijama u SAD-u zbog navodnog pranja novca.

Castro je vilu prodao Luki Modriću za 12 miliona eura, a nalazi se u elitnom naselju La Moraleja. Transakcija je obavljena 3. oktobra 2019. godine. Vila je preko agencije za nekretnine prešla "u ruke" Modrića, pišu mediji u Španiji.

Riječ je o trospratnoj građevini u najupečatljivijem dijelu Madrida, a sadrži 10 spavaćih soba i isto toliko kupatila. Tu je ogroman otvoreni bazen, teretana, kino, velika garaža namijenjena za 10 automobila...

Pandora papiri su otkrili da je Mirabal Castro 2015. godine napustio Floridu nakon što su počele glasine o saradnji sa pravosudnim sistemom u SAD-u.