Nogomet
19

Ozil: Želim pomoći Arsenalu da napokon osvoji trofej

Totalsport
Mesut Ozil (Foto: Arhiv/AFP)
Mesut Ozil (Foto: Arhiv/AFP)
Najzvučniji transfer posljednjeg dana prijelaznog roka ostvario je njemački reprezentativac Mesut Ozil koji je prešao iz Real Madrida u Arsenal, uz odštetu od 50 miliona eura, rekordnu kada je u pitanju londonski klub.

Ujedno su Topnici učinili Ozila svojim najbolje plaćenim igračem, sa 140.000 funti sedmičnih primanja. Njemački nogometaš turskog porijekla je napustio Real poslije tri godine, shvativši da više neće biti u prvom planu nakon što su na Santiago Bernabeu stigli Isco i Gareth Bale.

"Radujem se budućnosti u Arsenalu. U razgovoru s menadžerom Arseneom Wengerom odmah sam shvatio što mi je nedostajalo - svesrdno povjerenje u mene. Znat ću to vratiti navijačima i klubu u svakoj utakmici. Želim pomoći klubu da napokon osvoji trofej", poručio je Ozil nakon potpisa petogodišnjeg ugovora.

Wenger je tako u zadnji trenutak uspio odobrovoljiti navijače koji su cijelo ljeto čekali neko zvučno pojačanje.

"Mesut je sjajan igrač koji je kvalitetu dokazao i na klupskoj i na reprezentativnoj razini. Pratili smo ga duže vrijeme i mogu reći da ima sve atribute koje tražim od igrača Arsenala. Bit će sjajan dodatak našoj mladoj ekipi i jedva čekamo da nam se priključi nakon obaveza u reprezentaciji", naglasio je francuski stručnjak.