Jorge Valdano
0

"Özil će obilježiti iduću Realovu deceniju"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Direktor Real Madrida Jorge Valdano osvrnuo se na nedjeljnu pobjedu svoje ekipe kod Racinga u Santanderu. "Kraljevski klub" je slavio s 3-1 u 27. kolu Primere uz nekoliko sjajnih akcija, posebno one kod vodećeg pogotka.

S nekoliko kratkih i brzih dodavanja su Madriđani izbacili cijelu odbranu domaćih, a akciju su zaključili Mesut Özil dodavanjem, odnosno Emmanuel Adebayor pogotkom.

"U prvom poluvremenu smo zaslužili i veće vodstvo od 2-0, a u drugom smo rutinski sačuvali prednost. Ni u jednom trenutku nismo bili u pravoj opasnosti. Bila je to kompletna predstava", naglasio je Valdano, a potom se posebno osvrnuo na Özila (22) koji je odigrao sjajnu utakmicu i bio ključna Realova figura u sredini terena.

"Özil će obilježiti sljedeću Realovu deceniju. On je igrač kakvog navijači Reala vole zbog njegova stila i općenito smisla za igru. Uz njega se čak i suparnički igrači zabavljaju", pohvalio je direktor njemačkog reprezentativca.

S dva je gola utakmicu obilježio i francuski napadač Karim Benzema (23) koji je sve bliže nekadašnjoj formi koja ga je i dovela u Madrid iz Lyona.

"Benzema je igrač izvanrednog kvaliteta, on je mladi dečko koji još uvijek sazrijeva. Prvi je put napustio domovinu kad je dolazio u Madrid, a ne može se svako prilagoditi na novu sredinu jednakom brzinom. Znali smo da smo u njemu dobili velikog igrača, a on to svakim danom sve više pokazuje."