Lionel Messi
0

"Ovo su moji najljepši trenuci u reprezentaciji"

Totalsport
Leo Messi (Foto: AP)
Leo Messi (Foto: AP)
Najbolji argentinski i svjetski nogometaš Lionel Messi komentirao je novinarima na Svjetskom prvenstvu vlastitu sreću i zadovoljstvo nakon pobjede protiv Nigerije 1-0 u prvoj utakmici ''gaučosa'' na Mundijalu.

Messi se nebrojeno puta našao na udaru kritika argentinskih navijača, jer u reprezentaciji, smatrali su oni, nikada nije bio ni blijeda sjena onog Messija koji je partijama u Barceloni dao najveći doprinos svim brojnim uspjesima katalonskog kluba, pa je prošle godine bio proglašen i za najboljeg nogometaša svijeta u izborima FIFA-e i France Footballa.

No, protiv Nigerije je Messi odigrao utakmicu u skladu s renomeom. Iako se nije upisao u strijelce, bio je konstantna opasnost. Nigerijski golman Vincent Enyeama u dva ili tri navrata je sjajnim intervencijama zaustavaljao Messijeve odlične udarce.

No, Messiju je ipak najvažnije da je Argentina pobijedila.

"Presretan sam jer smo pobijedili, a ja sam se odlično osjećao i odigrao dobru utakmicu. Imao sam dosta loših trenutaka u nacionalnoj ekipi kada sam igrao stvarno loše. Baš zbog toga sam maksimalno uživao u našoj pobjedi protiv Nigerije. Ovo je moj najljepši period ikada u argentinskoj reprezentaciji", otkrio je Messi.

Sljedeću utakmicu u grupi B Argentina će odigrati u četvrtak, 17. juna na "Soccer Cityju" u Johannesburgu protiv Južne Koreje.