Nogomet
91

Ovo je plan priprema Zmajeva za utakmicu protiv Izraela

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometna reprezentacija BiH će 12. juna na stadionu Bilino Polje u Zenici u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine ugostiti reprezentaciju Izraela. Pobjeda Zmajeva je imperativ u ovom meču, a sada je poznat i plan priprema našeg državnog tima.

Okupljanje reprezentativaca je zakazano za 3. juni u hotelu Hercegovina na Ilidži do 15 sati. Istog dana će biti obavljen individualni trening na stadionu u Hrasnici, koji će početi u 17 sati.

Tokom drugog dana priprema, u četvrtak, reprezentativci će obaviti dva treninga u Hrasnici, jutarnji u 10 i poslijepodnevni u 17:30 sati.

Za petak su također planirana dva treninga. Zmajevi će trenirati ujutro od 10:30 sati u Hrasnici, a poslijepodne od 17:45 na stadionu Grbavica.

U nedjelju, 7. juna, će reprezentativci imati slobodan dan, čime će biti okončan prvi dio priprema u Sarajevu.

Od ponedjeljka će reprezentacija trenirati u Zenici. Okupljanje u Trening centru Zmajevo gnijezdo zakazano je za 12:00 sati, a poslijepodnevni trening će početi u 16:30 sati.

Drugog dana priprema u Zenici bit će održana dva treninga, jutarnji u 10:30 i poslijepodnevni u 17:30 sati.

U srijedu će također biti obavljena dva treninga, jedan u 10:30, a drugi u 20:30 sati.

Posljednji trening prije utakmice s Izraelom bit će održan u četvrtak 11. juna u Sarajevu, tačnije na stadionu "Grbavica", od 17:30 sati.

Utakmica BiH - Izrael se igra u petak, 12. juna, na stadionu "Bilino Polje" u Zenici od 20:45 sati.

Selektor reprezentacije BiH je za susret s Izraelom pozvao 24 igrača, a to su: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Ratko Dujković, Mensur Mujdža, Emir Spahić, Ermin Bičakčić, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Avdija Vršajević, Edin Višća, Izet Hajrović, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Anel Hadžić, Haris Medunjanin. Edin Cocalić, Senad Lulić, Tino Sven Sušić, Vedad Ibišević, Edin Džeko, Ermin Zec i Milan Đurić.

Reprezentativcima će se nešto kasnije pridružiti Stojan Vranješ i Semir Štilić.

Kao što je već poznato, reprezentacija BiH se nalazi u neugodnoj situaciji kada je riječ o borbi za plasman na EP u Francuskoj naredne godine.

Nakon odigranih pet utakmica naš državni tim se nalazi na petom, pretposljednjem mjestu u grupi sa samo pet osvojenih bodova, pa će do kraja kvalifikacija voditi veliku borbu za plasman na Euro.

Tabela u grupi B:

  1. Belgija 11
  2. Vels 11
  3. Izrael 9
  4. Kipar 6
  5. BiH 5
  6. Andora 0