Za 70.000 navijača
42

Ovako bi mogao izgledati novi stadion Intera

D. B.
Italijanski nogometni klub Inter objavio je prve dvije "fotografije" volumetrijskog projekta za njihov novi stadion, kao i anketu za navijače.

Inter planira izgraditi novi stadion na području Rozzana, koji će primati 70.000 navijača. Klub je objavio prve dvije "fotografije" volumetrijskog projekta iza kojeg stoji kompanija Populous. Riječ je o firmi koja je dizajnirala i novi stadion Tottenham Hotspura, kao i projekt za "The Cathedral", novi stadion koji je trebao izgrađen na području San Sira nakon 2026. godine, a koji su trebali dijeliti Inter i Milan. Međutim, taj prijedlog više nije aktuelan jer su milanski klubovi odlučili odvojeno raditi na svojim stadionima.

S obzirom na to da je riječ o nacrtu, Interov novi stadion neće nužno izgledati ovako. Klub je potvrdio da je kupio prava na lokaciju u Rozzanu s ciljem izgradnje novog, modernog i održivog stadiona sa zelenim površinama, restoranima i prodavnicama.

"Ispred stadiona će biti izgrađen sportski grad s lokacijama za navijače, kao i za sve ljude koji posjete distrikt. Park će biti dostupan 365 dana godišnje, dok će se stadion uklopiti u infrastrukturu Milana", saopćeno je iz Intera.

Klub je pokrenuo i anketu za navijače s različitim pitanjima vezanim za projekt stadiona, ali i druge teme.