Ćiro poručio BH Fanaticosima
0

"Otići ću iz poštovanja prema vama!"

Sarajevo-x.com
Večeras u emisiji TV Pink "Zabranjeni forum" gostovao je još uvijek aktuelni selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević, a tu su bili još i novinar portala Sarajevo-x.com Edin Isanović, predstavnik BH Fanaticosa Nizar Al Tinawi, novinar Oslobođenja Jasmin Ligata, Sinan Sinanović, Risto Trivun, Fuad Čolpa...

Na samom početku emisije Ćiro je istakao kako ga je jako pogodilo to što su od javnosti na njegov račun pristigle veoma stroge primjedbe.

"Nisam očekivao ovako stroge i radikalne primijedbe. Rezultat kamuflira najveće anomalije, a anomalija ne bi bilo da smo otišli na SP u JAR", kazao je Ćiro.

Na tu njegovu izjavu odmah je reagovao predstavnik BHfanaticosa optužujući Ćiru da nije ispunio dato obećanje da će reprezentaciju BiH odvesti na Svjetsko prvenstvo u JAR-u, te da se neprestano koristio slatkastim izjavama kojima je privukao narod, na šta je Ćiro odgovorio da on nikada nije davao obećanje da će reprezentaciju odvesti u Južnoafričku republiku.

"BH Fanaticosi su me uvrijedili, jer kažu neće Čiro otići, spasit će ga Savez. Potcjenjuješ me i imaš pravo", kazao je Ćiro obraćajući se Nizaru i dodao "ne potcjenjuj me toliko jer ja ću sam odlučiti da li ću otići i vi ćete uzeti odgovornost za moju odluku. Neću zaboraviti vašu podršku na ključnim utakmicama, a koliko vas poštujem pokazat ću time što ću otići!", kazao je selektor Miroslav Blažević.

Ćiro se također osvrnuo i na to pisanja medija u kojima se nagađalo o njegovoj plati i o tome da dobija basnoslovne svote novca od sponzorskih ugovora.

"Nisam htio doći za platu Kodre jer Kodro nema godina koliko ja imam titula. No, tvrdim da je potpisan samo jedan sponzorski ugovor, a to je ugovor sa Konzumom", rekao je Ćiro gostujući u emisji 'Zabranjeni forum'.

U emisiji su se također predstavili i kandidati za mjesto sekretara Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine, Risto Trivun i Fuad Čolpa.

A, uživo u emisiju se javio i aktuelni generalni sekretar NS BiH, Munib Ušanović, koji je još jednom kazao kako se protiv njega vodi montirani proces, te kako on nije prisvojio niti jednu konvertibilnu marku ili zloupotrijebio svoj položaj.

Da li će Ćiro i dalje ostati na mjestu selektora reprezentacije BiH, ostaje da se vidi, jer je i sam na kraju emisije izjavio da mu je gostovanje na 'Zabranjenom forumu' bilo od velike koristi, s obzirom da je uvidio da i dalje ima podršku javnosti.