Skandal u Italiji
6

Otac igrača Sassuola upao u Romin trening kamp i metalnom šipkom slupao nekoliko automobila

H. H.
Gianluca Scamacca je u vlasništvu Sassuola i trenutno je posuđen Genovi (Foto: Twitter)
Gianluca Scamacca je u vlasništvu Sassuola i trenutno je posuđen Genovi (Foto: Twitter)
Otac nogometaša Sassuola Gianluce Scamacce uhapšen je sinoć, nakon što je upao u Romin trening kamp, slupavši metalnom šipkom četiri ili pet automobila.

Prema pisanju italijanskih medija, Emiliano Scamacca je sa željeznom šipkom prošao kroz kapiju i počeo je udarati po parkiranim automobilima i prijetio je svim prisutnim, uključujuć iomladince i trenere kluba koji su se zatekli tu.

Odjeven u trenerku Sassuola, Scamaccin otac bio je izvan sebe i oštetio je vozila Tiaga Pinta, generalnog direktora Rome i tim menadžera Morgana De Sanctisa. Također je želio uništiti automobile trenera omladinskih kategorija, ali u tome su ga spriječili pripadnici osiguranja.

Razbio je čak i kip vučice koji ukrašava ulaz u trening kamp.

Gianluca Scamacca je pod ugovorom sa Sassuolom i trenutno je posuđen Genovi, prošao je omladinsu školu Rome prije nego što se 2015. godine sa 16 godina preselio u nizozemski PSV Eindhoven, a zatim se vratio u Italiju u Sassuolo, koji ga je posuđivao ekipama Cremonsea, Zwollea, Asoclija i Genove.

Motivi napada njegovog oca još uvijek nisu poznati, iako bi mogli imati veze s tom fazom karijere kada nije dobio šansu u Romi.

Emiliana su uhapsili policajci koji su stigli nakon nekoliko minuta, te je odmah bio podvrgnut specijalističkom pregledu na psihijatriji u klinici Sant'Eugenio, nakon čega je priveden je u policijsku stanicu i dobio je krivičnu prijavu zbog štete koju je počinio.