Konačni obračun je blizu
0

Osvojen Ajfelov toranj, na redu je Stade de France

Piše: Dalibor Bošnjak
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Samo nekoliko sati je ostalo do velike i važne utakmice koju naša reprezentacija u Parizu igra protiv Francuske. Ovaj susret je direktni okršaj dvije reprezentacije i borba za prvo mjesto koje direktno vodi na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Sve je spremno za spektakl na stadionu "Stade de France", a plavo-žuta armija navijača BiH je spremna da pruži podršku "Zmajevima" na putu ka historijskom uspjehu.

Prema posljednjim informacijama koje smo iz Pariza dobili od našeg reportera, sve je spremno za veliki spektakl. Nestrpljenje i euforija se osjećaju u zraku. Navijači bh. reprezentacije još uvijek pristižu u glavni grad Francuske, a veliki broj njih je već neko vrijeme u Parizu. Očekuje se da će ih na stadionu "Stade de France" večeras biti više od 15.000.

Tokom dana su navijači doslovno okupirali ulice "grada svjetlosti". Pjesme podrške našoj reprezentaciji je moguće čuti na svakom koraku. Cijeli Pariz je u plavoj i žutoj boji. Nema sumnje da će večerašnja utakmica biti prava poslastica za ljubitelje nogometa, kako na terenu, tako i na tribinama.

Što se tiče atmosfere u reprezentaciji, sve je u najboljem redu. Igrači su spremni za susret u kojem bi mogli ostvariti najveći uspjeh u historiji naše države. Selektor Safet Sušić je zabranio pristup navijačima i novinarima hotelu u kojem se nalaze igrači. Njegova namjera je očigledno da reprezentativci BiH što mirnije i rasterećenije uđu u ovaj susret u kojem mnogu puno dobiti oni, a i cijeli bh. narod. Nadamo se da će "Zmajevi" uz gromoglasnu podršku bh. navijača napraviti historijski korak i napokon "dohvatiti" jedno veliko takmičenje. Ali, ukoliko se to i ne dogodi večeras, ostaje nam baraž, preko kojeg možemo naći put do konačnog cilja, a to je EURO 2012.

Sretno "Zmajevi", naprijed Bosno i Hercegovino!