Nogomet
22

Osmanković: Željezničar je pobijedio zbog naših grešaka, važno je da ostanemo neporaženi protiv Zrinjskog

Piše: D. B.
Damir Osmanković (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Damir Osmanković (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Olimpic je u subotu u okviru 13. kola Premijer lige BiH bio gost Željezničaru, a Plavi su pobijedili rezultatom 3:2. Na ovom susretu je za Vukove debitovao Damir Osmanković, igrač koji se vratio na teren nakon duže pauze, a u povratničkom nastupu je upisao asistenciju.

Željezničar je uspio savladati Olimpic iako su Vukovi pokazali da nisu bezopasni.

"U utakmicu smo ušli uplašeno, bili smo u grču. Prvo poluvrijeme je bilo dosta loše taktički, Željo nam je dao golove zahvaljujući našim greškama. Nekim igračima je ovo bila prva utakmica u Premijer ligi, što se moglo vidjeti, ali nikome ne treba 'skidati glavu' zbog poraza. To su mladi momci, treba im vremena da sazriju i napreduju. Svi griješimo, idealnih nema", izjavio je Osmanković.

Utakmica protiv Željezničara je bila njegova prva nakon višemjesečne pauze.

"Nakon teške povrede sam pauzirao 13 mjeseci. Vratio sam se na teren i zaigrao na Grbavici, stadionu na kojem sam počeo igrati nogomet. Upisao sam asistenciju, ali mogu puno bolje. Još nisam spreman za igru od prve minute, ali se nadam da ću ubrzo biti", rekao je nogometaš Plavih.

Naredni protivnik tima s Otoke je aktuelni prvak Zrinjski, koji je u odličnoj formi. Ipak, Vukovi se ne predaju, posebno jer igraju na domaćem terenu.

"Zrinjski je sigurno u ovom trenutku najbolja ekipa u prvenstvu, to su pokazali i imaju dobre šanse za odbranu naslova. Vodi ih odličan trener, opasni su u svim segmentima. Moramo biti oprezni i fokusirani od prve minute. S druge strane, Plemići imaju i mane, a tokom ove sedmice ćemo raditi na tome i pokušati iskoristiti slabosti protivnika. Važno nam je da ostanemo neporaženi u ovom duelu, a uz malo sreće možemo doći do sva tri boda", kazao je Osmanković.

Olimpic je u nezavidnoj situaciji, pretposljednji je na tabeli, a ima problema i u finansijskom segmentu. Ipak, Osmanković vjeruje u opstanak u društvu najboljih.

"Bilo je problema u proteklih nekoliko mjeseci, no, odlaskom novog trenera stvari idu nabolje. Atmosfera u ekipi je dobra, optimista sam i vjerujem da ćemo osigurati opstanak. Moramo ići korak po korak, ne smijemo se predavati", završio je Osmanković.