U povodu susreta Željo-Hajduk
0

Osim: Učinit ćemo sve da ne izgubimo

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U povodu odigravanja prijateljske nogometne utakmice između sarajevskog Željezničara i splitskog Hajduka u srijedu je na Grbavici održana konferencija za novinare.

Novinarima su se obratili manager kluba Amar Osim, direktor Dželaludin Muharemović te članovi uprave, Gradimir Gojer, Džemal Bisić i Almir Gredić.

''Zaista ne znam ko nam trenutno fali, neki igrači su s reprezentacijama, neki su povrijeđeni, vidjet ćemo na treningu ko može, a ko ne može. Rezultat nije u prvom planu, ali učinit ćemo sve da ne izgubimo. Igrat ćemo rasterećeno, motiva nam neće nedostajati i vjerujem da će to biti lijepa utakmica za gledanje'', rekao je manager Željezničara Amar Osim.

Direktor kluba Dželo Muharemović naglasio je da su "plavi" učinili sve da susret starih prijatelja protekne u najboljem redu kako zaslužuju i jedan i drugi klub.

"Iz Splita su nas obavijestili da u Sarajevo stiže između 600 i 800 njihovih navijača, plus jedan broj njih koji će im se pridružiti iz BiH. U kontaktu smo s njima i poduzeli smo sve da sve prođe kako treba'', kazao je Muharemović.

''U ime FK Željezničar pozivam navijače i simpatizere našeg kluba da u istom stilu nastave bodriti našu ekipu u nastavku prvenstva i Kupa BiH. Ovo govorim iz predostrožnosti jer, velikim dijelom takmičenja rukovode ljudi iz sjene, koji ne žele dobro bh. fudbalu i sportu. Sarajevo je kao grad opradalo epitet onih koji poštuju fair-play i vjerujem da će naši navijači tako i nastaviti'', kazao je član uprave kluba s Grbavice Gradimir Gojer.

Sutrašnji prijateljski susret ujedno će biti oproštajna utakmica za trojicu bivših nogometaša Željezničara, članova najtrofejnije poslijeratne generacije Željezničara, Bulenda Bišćevića, Edisa Mulalića i Almira Gredića.

Podsjećamo, Željo i Hajduk snage će odmjeriti sutra od 18.30h na Grbavici. Očekuje se veliki broj ljubitelja fudbala. Klub je u prodaju pustio 8.000 ulaznica.