Nogomet
35

Osim: Od Partizana smo mogli napraviti tim poput Barcelone

Piše: O. T.
Ivica Osim (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ivica Osim (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prilikom posjete Beogradu i posljednjem ispraćaju legendarnog Slobodana Santača, Ivica Osim je govorio za TV Partizan o periodu kada je bio na klupi beogradskog kluba iz Humske.

Osim je biranim riječima govorio o Partizanu i kazao da je tokom boravka u Partizanu prvi put vidio šta znači raditi u tako velikom klubu.

"Svaka Partizanova utakmica je posebna, jer to je klub koji je poznat po navijačima koji ne praštaju greške. Meni je bilo veliko zadovoljstvo tu raditi. Nisam ni znao šta znači raditi u jednom velikom klubu, bez potcjenjivanja ikoga, da ne misle ovi moji u Sarajevu da je Željezničar mali klub. Sve vam je pri ruci u Partizanu. Što zaželite, to je tu", kazao je Osim.

Osim je u Partizanu boravio u sezoni 1991/92. kada je osvojio Kup Jugoslavije nakon što je u finalu u dvomeču s ukupnih 3:2 savladao Crvenu zvezdu, tada aktuelnog prvaka svijeta. Nažalost, zbog rata odlučio je napustiti kormilo ovog kluba, a prijećajući se tog perioda, smatra da su mogli napraviti tim poput Barcelone da se nije desilo to što se desilo.

"Da se nastavila saradnja, napravili bi tim poput Barcelone. Jugoslavija je imala mnogo talentovanih igrača. Mogla se napraviti izuzetna ekipa. Partizan je bio na najboljem putu da takvo nešto napravi", smatra Osim.