Press uoči derbija
0

Osim: "Igrači će biti motivisaniji zbog praznih tribina"

Piše: Jasenko Korjenić
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Gradski rivali Sarajevo i Željezničar sutra će po prvi put u historiji odigrati "vječiti derbi" bez prisustva navijača oba tima čija bi im podrška mnogo značila u nastojanjima da ostvare zacrtane ciljeve. Uoči sutrašnjeg susreta tim sa Grbavice održao je press konferenciju u klupskim prostorijama, a sa novinarima su razgovarali vezni igrač Željezničara Samir Bekrić i trener Amar Osim.

Trener "plavih" istakao je da su obje ekipe motivisane, bez obzira na prazne tribine. Osim smatra da će igrači možda biti motivisaniji upravo zbog te činjenice, jer im publika može predstavljati dodatno opterećenje.

"Bez publike utakmica ima nekakav specifičan šmek. Ovo je utakmica kao i svaka druga, samo što igramo sa posebnim protivnikom. Za svaku utakmicu se izvode specifične pripreme pa tako i za ovu. Statistički gledano ekipa Sarajeva mnogo bolje igra sa bolje plasiranim ekipama na tabeli, a sa onim slabijim igraju slabije. Dodatni motiv meni i igračima je da se revanširamo za poraz iz prvog dijela sezone. U svakom slučaju sam optimista, jer imamo ekipu koja ne gubi baš često, u formi smo, a to je jako važno u fudbalu", optimističan je Osim.

On je dodao i da publika vrši utjecaj na sudije, pa će im sutra biti lakše, mišljenja je Osim.

Glavna uzdanica tima sa Grbavice Samir Bekrić istakao je važnost utakmice i razočaranje što se ista odigrati pred praznim tribinima.

"Sutrašnja utakmica za nas igrače je jako posebna, nažalost igramo bez publike i podrške naših navijača, ja se nadam da ćemo dati sve od sebe kako bi smo došli do pozitivnog rezultata. Utakmicu može odlučiti više faktora, ali se također jako nadam da će nas poslužiti sreća", rekao je Samir Bekrić.