Uoči utakmice sa Slobodom
0

FOTO / Osim: Agresivnom igrom do nove pobjede

Sarajevo-x.com
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Na Grbavici je održana konferencija za medije povodom utakmice 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj će Željezničar ugostiti sportske prijatelje iz tuzlanske Slobode. Bit će to 82. međusobni susret Željezničara i Slobode. Novinarima su se obratili glavni manager kluba Amar Osim i direktor kluba Dželaludin Muharemović.
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
''Govoriti o lakšim utakmicama u ovoj sezoni za nas malo je nebulozno. Nijedna nije bila lakša osim one prijateljske protiv Famosa. Sticajem okolnosti došli smo u bolju situaciju nego na početku sezone i sada bi bila šteta to narušiti. Jasno je, favoriti smo jer igramo kući, imamo više bodova i bolji smo tim od Slobode. Međutim, I prije šest mjeseci je bilo isto tako pa smo dobili ‘po ušima’. Ako postoji protivnik protiv kojeg nam ne treba opreznost to nije Sloboda. Tuzlaci imaju par novih igrača, novog trenera koji će im pokušati podići moral. Što bi uz naše opuštanje i mrljavu igru izjednačilo snage. Od početka moramo biti agresivni, a to možeš samo ako si potpuno spreman. Još jednom naglašavam, Sloboda se i prošle sezone raspadala pa nas je pobijedila”, rekao je glavni manager Željezničara aludirajući na prošlosezonske poraze od istog protivnika.
Dželaludin Muharemović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Dželaludin Muharemović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Direktor ''plavih'' i igračka legenda Željezničara, Dželaludin Muharemović, nije govorio u sutrašnjem susret već o sve češćim tekstovima o svrsi igranja bh. Premijer lige koji se u posljednje vrijeme pojavljuju u bh. medijima, posebno portalima:

''Više treba pisati i pričati o pozitivnim stvarima, a ne, da tako kažem, nebulozama koje se plasiraju u pojedinim medijima o svrsi igranja Premijer lige BiH'', kratko je poručio Muharemović.

Željezničar i Sloboda svoj će meč igrati u nedjelju od 18:30 sati, objavljeno je na oficijelnoj stranici FK Željezničar.