Nogomet
46

Osam golova na Grbavici, Čelik poražen na Bilinom Polju, Olimpic slavio protiv Travnika

Piše: J. H.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U okviru devetog kola BH Telecom premijer lige Bosne i Hercegovine odigrano je pet utakmica. Susret sa najviše golova bio je onaj na Grbavici između Željezničara i Zvijezde (5.3)

Željezničar - Zvijezda 5:3

U sjajnoj utakmici na Grbavici gledatelji su vidjeli čak osam golova što se ne dešava često u elitnom rangu bh. nogometa.

Do pete minute susreta, Plavi su vodili sa 2:0 golovima Bučana iz penala i Varee. Doljančić je smanjio na 2:1 u 31. minuti, a nedugo nakon toga Željo je preko Bajića postigao i treći gol.

Početkom drugog poluvremena, gosti iz Gradačca su smanjili na 3:2 zahvaljujući golu Isanovića, a izjednačenje je stiglo u 66. minuti nakon što je Stojanović postigao treći gol za Zvijezdu.

Sjajni Riad Bajić ponovo je u 74. minuti doveo Plave u vodstvo, da bi isti igrač postavio konačnih 5:3 za Željezničar.

Radnik - Borac 0:1

Gosti iz Banje Luke su poveli u 37. minuti preko Jovića što je, ispostavit će se, bio i pobjednički gol za Borac.

Čelik - Drina 0:1

Pred skoro praznim tribinama Bilinog Polja, Čelik je danas dočekao Drinu iz Zvornika. Gostujuća ekipa povela je u 66. minuti eurogolom Rustemovića koji je bio i heroj Zvorničana.

Olimpic - Travnik 3:0

U samo minut vremena Olimpic je na Otoci stigao do vodstva od 2:0. Prvo je Handžić doveo Vukove u vodstvo da bi već u sljedećem napadu Brković matirao golmana Travnika. Isti igrač postigao je i treći gol za Olimpic i konačnih 3:0.

Vitez - Sloboda 3:1

U atraktivnom prvom poluvremenu bilo je nekoliko šansi na obje strane. Ipak, domaća ekipa je povela pred kraj prvog dijela preko Kapetana.

Pet minuta drugog dijela bilo je dovoljno Vitezu da udvostruči prednost. Strijelac drugog gola bio je rezervista Pinjuh.

Ubrzo je Sloboda smanjila preko Sarića, da bi Smriko postavio konačnih 3:1 za domaću ekipu.