Velika pomoć klubu
159

Općina Novo Sarajevo i FK Željezničar potpisali ugovor o donaciji 200.000 KM

K. H.
Foto: D. Ć./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Općina Novo Sarajevo danas je potpisala ugovor s FK Željezničar o realizaciji grant sredstava vrijednost 200.000 KM.

Vrijednost ugovora je 200.000 KM, a sredstva se realizuju kroz Program podrške institucijama i subjektima od interesa za razvoj lokalne zajednice, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo. Medijima se obratio načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

"Želim izraziti veliko zadovoljstvo s obzirom na to da sam i ove godine ovdje i da Općina Novo Sarajevo nastavlja pomagati FK Željezničar kao jedan od naših brendova. Mi smo shvatili i prepoznali našu društvenu ulogu u svrhu realizacije onih stvari koje su od opšteg značaja za lokalnu zajednicu. Ono što posebno karakteriše ovaj ugovor je činjenica da smo svi na neki način ušli u jedan čudan period djelovanja svega u ovoj državi, ovoj općini i kantonu, što je vezano za pokušaj suzbijanja pandemije koronavirusa. To su stvari koje se moraju provoditi i provesti, to je izazvalo čitav niz poteškoća za kompletnu društvenu zajednicu. Prepoznavši našu ulogu, onda kada drugi okrenu glavi, mi moramo reagovati i pomoći tamo gdje možemo pomoći", rekao je Koldžo.

Dalje, rekao je kako je Općina Novo Sarajevo osjećala odgovornost prema klubu s Grbavice.

"Ovih 200.000 KM predviđene su za FK Željezničar kako bi što lakše prebrodili krizu nastalu zbog pandemije koronavirusa. Opstanak kluba je bio pod znakom pitanja i mi smo jednostavno morali ovako reagovati", dodao je, između ostalog, načelnik Nedžad Koldžo.

Medijima se obratio i predsjednik Željezničara Admir Džubur.

"Zaista želim izraziti posebnu zahvalnost načeniku i njegovim saradnicima na ovoj susretljivosti i pomoći FK Željezničar. Naš klub u narednoj godini slavi 100 godina postoja, a tokom tog perioda bilo je teških i manje teških trenutaka, međutim ovo što se događa u posljednje vrijeme je nešto što niko nije mogao predvidjeti. Ova sredstva i prenamjena ovih sredstava će biti utrošena u redovne troškove kluba i sigurno će biti velika pomoć da nastavimo i uđemo u novu sezonu mnogo stabilnije i mnogo jače, s obzirom na to da očekujemo najbolje rezultate", istakao je Džubur.