Propala inicijativa
476

Općina Centar zbog jednog glasa nije uvrstila FK Sarajevo u budžet

Piše: N. K.
Stadion Koševo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Stadion Koševo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Općinsko vijeće Općine Centar danas je donijelo odluku da u budžet za narednu godinu ne uvrsti sredstva za Fudbalski klub Sarajevo.

Inicijativu da Bordo klub dobije 30.000 KM iz budžeta Općine Centar pokrenuo je vijećnik Sulejman Haljevac koji je naveo kako je tim s Koševa najveći sportski kolektiv u ovoj lokalnoj zajednici i da shodno tome zaslužuje pomoć.

"Proteklih dana iz FK Sarajevo su putem zahtjeva više puta tražili pomoć od Općine Centar. Ljudi su bili na sastancima i svašta im je obećavano. Želja je bila da se pomogne klub, kao što je načelnik Općine Novo Sarajevo pomogao FK Željezničar. Kada sam vidio da im niko ne želi pomoći, uputio sam inicijativu. Moglo se na milion načina pomoći klubu, ali nije prošla inicijativa. Duša me boli kao građanina Sarajeva i Općine Centar", rekao je Haljevac za portal Klix.ba.

Prijedlog na kraju nije usvojen zbog jednog glasa, budući da je od 31 vijećnika njih 15 glasalo "za", a da bi prijedlog bio usvojen bilo je potrebno 16 glasova.

Pomenutih 30.000 KM je okvirni iznos koji FK Sarajevo godišnje uplati na ime korištenja stadiona Koševo, čiji je vlasnik upravo Općina Centar.