Nogomet
2

Okršaj protiv Olimpica pokazat će je li Sarajevo spremno za velika djela

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na najvećem bh. stadionu večeras će se odigrati posljednja utakmica 21. kola BHT Premijer lige. Sarajevu na megdan stiže neugodni Olimpic. Kakav god bude ishod ovog meča, puno će toga odrediti za dalji nastavak prevenstva.

Vukovi sa Otoke upisali su poraz u prošlom kolu protiv Veleža. Dojam žele popraviti u malom gradskom derbiju.

"Sarajevo je također doživjelo poraz na otvaranju baš kao i mi i pokušat će se 'vaditi' na nama. Nadam se da neće uspjeti u tome. Jedno je sigurno, na njima je pritisak i imaju imperativ pobjede, a mi ćemo to pokušati iskoristiti svojim znanjem i iskustvom. Imaju mnogo dobrih igrača, ali nisu posloženi. Moramo dobro paziti na sve njih. Nadam se da neće odigrati protiv nas onako kako to od njih svi očekuju", rekao je za Klix.ba Sulejman Smajić.

Nogometaš sarajevskih Vukova istakao je upravo ono najvažnije - Bordo tim će biti pod pritiskom javnosti nakon neuspjeha u Zenici. Ekipa je na polusezoni doživjela potpuni redizajn. Danas je to potpuno drugačiji sastav od onog koji je nastupao u jedenjem dijelu. Stvoren je tim kojeg svi respektuju.

Kvalitet Sarajeva negdje treba eksplodirati u pozitivnom smislu. Hoće li to baš biti protiv Olimpica?

"Ovo je mali gradski derbi, a naša su očekivanja iz ovog meča velika, posebno nakon poraza u Zenici, gdje nismo imali maksimalno zalaganje igrača. Očekujemo da se to promijeni u nedjelju, te ćemo imati i određenih promjena i rokada u timu. Naravno, nadamo se pobjedi", rekao je na pres konferenciji Dženan Uščuplić, pomoćnik Roberta Jarnija.

Vjerovatno će se, u odnosu na meč na Bilinom Polju, u udarnoj postavi naći makedonski reprezentativac Krste Velkoski koji je iz nepoznatih razloga u Zenici tek ušao pred kraj meča. Okršaj protiv Olimpica pokazat će je li bordo tim konačno spreman za velika djela. Izabranici Faika Kolara vjeruju da u sudaru sa favorizovanim domaćinom mogu ostati neporaženi.

Tradicija je potpuno na strani Bordo tima. U dosadašnjih 10 utakmica između ova dva rivala odigranih na Koševu, Sarajevo je slavilo devet puta, dok je Olimpic upisao jednu pobjedu.

Meč počinje u 18:30 sati uz direktan prijenos na Arena Sport.

Rezultati utakmica odigranih u subotu: Željezničar – Zrinjski 2:1 Radnik – Borac 1:2 Rudar Prijedor – Čelik 1:1 Zvijezda – Leotar 4:1 Travnik – Široki Brijeg 1:0 Vitez – Slavija 3:0

Velež - Mladost Velika Obarska 0:0