Službena lica
18

Određene sudije za polufinala Kupa BiH: Hoće li Petrović ponovo biti sretan za Velež?

N. K.
Petrović ponovo sudi Veležu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Petrović ponovo sudi Veležu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Revanš utakmica polufinala Kupa Bosne i Hercegovine između Željezničara i Veleža izaziva veliku pažnju javnosti, a Nogometni savez BiH je odredio i službena lica koja će voditi ovaj važan meč.
Za glavnog sudiju je izabran Dragan Petrović iz Banja Luke koji će tako četvrti put kročiti na teren u 2023. godini.

Zanimljivo da je prethodna tri puta dijelio pravdu na utakmicama u kojima je igrao upravo Velež te da su Rođeni u sva ta tri susreta ostvarili pobjede u gostima. Petrović je prvo sudio utakmicu između Tuzla Cityja i Veleža (0:1, 26. februar), potom Sarajeva i Veleža (0:1, 12. mart) i nedavno susret Sloge Meridian i Veleža (0:2, 2. april).

Asistirat će mu Arnel Novalić (Doboj Istok) i Radislav Kačavenda (Bosanska Gradiška), dok je četvrti sudija Miloš Gigović (Bosanska Gradiška). Delegat je Safet Radmilović iz Goražda, a posmatrač suđenja Midhat Arnautović iz Tuzle.

Drugi polufinalni susret između Zrinjskog i Tuzla Cityja sudit će Adis Mulahasanović, a asistirat će mu sugrađanin Enes Đozić i Nebojša Žugić iz Banja Luke. Četvrti sudija bit će Dragan Kesić iz Bosanske Gradiške, delegat je Haris Gvozden iz Sarajeva, a posmatrač suđenja Dalibor Drašković iz Istočnog Sarajeva.

Velež ima prednost od 1:0 iz prve utakmice polufinala, dok je Zrinjski komotniji budući da je u prvom susretu slavio s 3:0.

Susret u Čitluku između Zrinjskog i Tuzla Cityja igra se sutra s početkom u 16:00 sati, dok će Željezničar i Velež igrati u 18:30 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu.