NS BiH donio odluku
47

Određen sudija za gradski derbi Željezničara i Sarajeva

N. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nogometni savez Bosne i Hercegovine odredio je danas službena lica za susrete 21. kola Wwin lige BiH, a tako je postalo poznato i ime sudije koji će dijeliti pravdu na 151. sarajevskom derbiju.
Odlučeno je da će glavni sudija najveće utakmice bh. nogometa biti Zeničanin Ermin Sivac, kojem će pomagati Sarajlije Moamer Čaušević i Enes Đozić, a četvrti sudija će biti Nihad Ljajić, također iz Sarajeva.

Sarajevski derbi igrat će se u nedjelju od 18:45 sati na stadionu Grbavica, direktan prijenos je osiguran na Areni Sport, dok ćete tekstualni moći pratiti na portalu Klix.ba.

Obje ekipe derbi dočekuju u lošoj formi budući da Željezničar ima remi i poraz u aktuelnoj polusezoni, dok Sarajevo ima dva poraza u Wwin ligi i remi s Borcem u četvrtfinalu Kupa BiH.

Što se ostalih utakmica 21. kola Wwin lige tiče, duel Posušja i Veleža na Mokrom Docu pripao je Aleksandru Njegomiroviću iz Prnjavora, Admir Musić iz Sarajeva sudit će okršaj Borca i GOŠK-a, dok je utakmica Sloga - Zrinjski povjerena Antoniju Bandiću iz Gruda.

Utakmicu Tuzla Cityja i Zvijezde 09 sudit će Dragan Kesić iz Bosanske Gradiške, a Darko Gedžić je glavni arbitar duela Igmana i Širokog Brijega u Konjicu.

Raspored 21. kola Wwin lige BiH:

Subota, 2. mart:

13:00 Igman - Široki Brijeg

13:00 Tuzla City - Zvijezda 09

16:00 Sloga - Zrinjski

Nedjelja, 3. mart:

14:00 Posušje - Velež

18:45 Željezničar - Sarajevo

Ponedjeljak, 4. mart:

17:45 Borac - GOŠK