Nogomet
52

Odović: Vratili su nam se prijašnji pehovi; Jagodić: Ovo je za razliku od Širokog Brijega bio fudbal

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Željezničar je uz dozu sreće nastavio pobjednosni niz i na današnjoj utakmici protiv Borca.

Zahvaljujući pogotku Jasmina Bogdanovića u samom finišu Plavi će prenoćiti na liderskoj poziciji. Trener Milomir Odović nakon utakmice je sijao od sreće.

“U prvom poluvremenu smo uspijevali iskontrolisati brze kontra napade Borca. U nastavku smo nakon promašenog jedanaesterca tri puta gostima dozvolili da dođu sami pred naš gol. Imali smo sreće i smatram da su nam se neki raniji pehovi danas vratili“, izjavio je nakon meča Odović.

U narednom kolu Željezničar ide u goste Veležu u Mostar.

“Raduje činjenica da ćemo imati sedam dana da se dobro pripremimo za meč. Poznajemo dobro Velež i dobro ćemo se pripremiti za taj meč. Već sad znam da neće biti lako“, najavio je trener Željezničara.

Na drugoj strani Vlado Jagodić imao je za čim žaliti.

“Ova ekipa nema daha za devedeset minuta na visokom nivou, a nema ni potrebni kvalitet na sredini terena zbog čega nije bilo realno očekivati veliki rezultat. Željeli smo, htjeli smo, imali smo dobre prilike, ali nismo uspjeli. Pitanje je bilo ko će povesti i meč riješiti u svoju korist. Nakon odbranjenog jedanaesterca došli smo do daha, ali to nismo uspjeli kapitalizirati. Stalno nam se dešavaju golovi u finišu i to ponovo nakon kornera na koji nismo dobro reagovali. Sve je bilo na pravom nivou, ovo danas je za raziliku od gostovanja u Širokom Brijegu prije tri dana, bio fudbal“, rekao je Jagodić uz sve čestitke Željezničaru na pobjedi.