Nogomet
17

Odluka Disciplinske komisije NS BiH: Kažnjeno sedam klubova, Sarajevo "lakše" za 5.500 KM

Piše: E. B.
Sarajevo je zbog bakljade protiv Radnika kažnjeno sa 2.000 KM (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Sarajevo je zbog bakljade protiv Radnika kažnjeno sa 2.000 KM (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Disciplinska komisija NS BiH na današnjoj sjednici kaznila je sedam klubova Premiejr lige Bosne i Hercegovine, a najgore je prošlo Sarajevo.

Današnjom sjednicom predsjedavao je Goran Kosorić, a klubovi su kažnjavani za susrete 16., 17. i 18. kola Premijer lige BiH.

Sarajevo će morati platiti ukupno 5.500 KM zbog susreta u sva tri nabrojana kola. Ekipa sa Koševa će morati platiti 1.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača na Koševu protiv Mladosti u 16. kolu, 2.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača i ubacivanja tvrdih predmeta u teren na gostovanju kod Metalleghea u 17. kolu i 2.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača na Koševu protiv Radnika u 18. kolu.

Zbog incidenata u 16. kolu kažnjena su četiri kluba.

Sloboda je kažnjena sa 1.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača na susretu protiv Zrinjskog na Tušnju.

Široki Brijeg mora platiti 2.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i isticanja političkih poruka od strane vlastitih navijača ma susretu protiv Čelika na Pecari.

Čelik je zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača na istom susretu kažnjen sa 1.000 KM.

Olimpic je zbog toga što nije imao u zapisniku licenciranog glavnog trenera protiv u susretu protiv Krupe na Otoci kažnjen sa 1.000 KM.

Zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača tokom susreta 17. kola protiv Željezničara u Mostaru Zrinjski je "lakši" za 2.500 KM.

Željezničar će morati platiti 2.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i upotreba pirotehničkih sredstava i megafona od strane vlastitih navijača tokom susreta na Grbavici protiv Čelika u 18. kolu.