Nogomet
123

Odgađa se utakmica između RS-a i Srbije u augustu?

Piše: J. H.
U reprezentaciji Srbije još uvijek gaje nade za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine
U reprezentaciji Srbije još uvijek gaje nade za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine
Iako su iz Fudbalskog saveza RS za august najavljivali odigravanje prijateljske utakmice sa reprezentacijom Srbije, kako sada stvari stoje, to se ipak neće desiti uskoro.

Naime, u Fudbalskom savezu Srbije još uvijek vjeruju u prolazak na Svjetsko prvenstvo (treći su u grupi A sa 7 bodova iz isto toliko utakmica) te smatraju kako je najbolje usmjeriti sve snage na predstojeće kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Hrvatske, Velsa i Makedonije.

"Postoji mogućnost da Srbija ne nađe prostora za ovaj susret. Međutim, mi smo čak razmišljali o tome da prvu utakmicu odigramo protiv neke druge selekcije, kao što su Crna Gora, Makedonija, Kipar...", kazao je Kovačević za Klix.ba.

Na listi potencijalnih selektora Fudbalske reprezentacije RS su Željko Buvač, Nebojša Gudelj i Branimir Tulić. Ime selektora bit će poznato 12. augusta nakon sjednice Izvršnog odbora FSRS.

Podsjetimo, krajem juna održana je sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, koji je jednoglasno odborio odigravanje navedene utakmice.

Nakon tog sastanka, kontaktirali smo UEFA-u i FIFA-u. U krovnoj evropskoj fudbalskoj instituciji rekli su nam da su prijateljske utakmice u nadležnosti FIFA-e.

Iz Međunarodne fudbalske asocijacije (FIFA) odgovorili su nam da su ih iz dva državna saveza, bh. i srbijanskog, upoznali o augustovskim planovima. Međutim...

"Pošto je to prijateljska utakmica, koja uključuje samo jednu konfederaciju, UEFA je ta koja je treba odobriti. FIFA je samo obaviještena", kazali su nam u Međunarodnoj fudbalskoj asocijaciji.