Odluka CAS-a
25

Odbijena žalba Irfana Fejzića na odluku komisije Nogometnog saveza BiH

N. K.
Irfan Fejzić (Foto: FK Sloboda)
Irfan Fejzić (Foto: FK Sloboda)
Sud za sportsku arbitražu u švicarskoj Lausanne danas je odbacio žalbu koju je u decembru prošle godine podnio golman Irfan Fejzić na odluku Komisije za status igrača i transfere Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donesenu mjesec ranije.
Time se potvrdila odluka Komisije, a troškove ovog arbitražnog postupka koje će Sudski ured CAS-a odrediti i dostaviti stranama, u cijelosti će snositi Fejzić.

Golman će snositi vlastite troškove i nalaže mu se da FK Sloboda isplati ukupni iznos od 1.500 švicarskih franaka kao doprinos na ime pravnih troškova i drugih troškova nastalih u vezi s ovim arbitražnim postupkom.

"Svi drugi i daljnji prijedlozi molbi za olakšanje se odbacuju", naveli su iz CAS-a.

Podsjetimo, Sindikat profesionalnih nogometaša BiH je prošle godine putem svojih pravnih partnera pokrenuo postupak pred CAS-om vezano za predmet Fejzića protiv FK Sloboda iz Tuzle. Tada se navodilo da je Fejzić sa Slobodom imao ugovorni odnos u sklopu kojeg je dio mjesečnih primanja dobijao putem Omladinske škole Slobode.

Sindikat je tvrdio da klub nije u cijelosti izvršio svoje obaveze prema igraču, a nakon postupka kroz kantonalne i državne komisije, naveli su da pravda nije zadovoljena. Navodilo se da komisije pred kojima su se vodili sporovi nisu donijele adekvatne odluke te su pogrešnu utvrdili činjenično stanje i napravili greške u postupku. Međutim, pravni tim FK Sloboda je uspio dokazati da te sporne tvrdnje nisu tačne te je dobio presudu na CAS-u.