Loši rezultati
14

Oblak otvorio dušu o problemima u reprezentaciji Slovenije: Šutjeli smo, a to tako ne ide

K. H.
Jan Oblak (Foto: EPA-EFE)
Jan Oblak (Foto: EPA-EFE)
Golman i kapiten reprezentacije Slovenije Jan Oblak otvorio je dušu i rekao šta muči njega i njegovu ekipu nakon što su novi ciklus Lige nacija otvorili izuzetno lošim rezultatima.

U prva dva meča Slovenci su doživjeli poraze od Švedske i Srbije, a Oblak kaže da on i njegovi igrači moraju pokazati više discipline na terenu te se više boriti jedan za drugog.

Kaže da su međusobno razgovarali o problemima, ali da to u nekim trenucima nije dovoljno.

"Moramo pokazati disciplinu, neki red i borbenost na terenu. Mnogo smo razgovarali nakon poraza u Beogradu od Srbije, ali ponekad ni to ne pomaže. Svako je iznio svoje mišljenje i rekao šta mu smeta i šta bi želio promijeniti. Nažalost, do sada su gotovo svi igrači šutjeli, a nekada je potrebno reći ono što te muči", rekao je Oblak.

Dalje je nastavio kako on i njegovi saigrači moraju promijeniti stvari na terenu, a na u svlačionici.

"Moramo promijeniti stvari na terenu. Van terena se razumijemo, ali na terenu nešto ne štima. Vjerujem da će se to promijeniti ako budemo imali više komunikacije", dodao je Oblak.

Slovenija u narednom meču igra protiv Norveške, a u nedjelju ih očekuje novi duel protiv Srbije s kojim će završiti junski ciklus Lige nacija.