Kvalifikacije za EP
0

Objavljen spisak Engleza, svi gledaju u jedno ime: Igrač optužen za klađenje dobio poziv

D. P.
Nekoliko zanimljivih odluka Southgatea (Foto: EPA-EFE)
Nekoliko zanimljivih odluka Southgatea (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Engleske kreće u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo teškim utakmicama protiv Italije i Ukrajine, a tim povodom selektor Gareth Southgate objavio je spisak.

Gordi Albion je ispao u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, a na Evropskom prvenstvu branit će srebro. Međutim, nezadovoljni navijači žele samo trofeje, a novi ciklus kvalifikacija donosi i nova velika očekivanja.

Danas je selektor Southgate objavio spisak igrača i zbog nekolicine odluka privukao mnogo pažnje. Naravno, najviše je privukao napadač Ivan Toney.

Ubojiti strijelac Brentforda je svojim igrama zaslužio poziv i davno ranije. Riječ je o jednom od najboljih napadača elitnog engleskog nogometa, ali i čovjeku koji je trenutno u procesu nakon što su mu se na teret stavile 262 optužbe.

Toney je optužen za 262 slučaja, od kojih se čak 232 odnose na klađenje, koje je nedozvoljeno za profesionalne nogometaše. Upravo zbog toga je propustio Svjetsko prvenstvo u Kataru pa ostaje enigma zbog čega ga je Southgate sada pozvao, pošto proces i dalje traje.

Od zanimljivijih odluka, iz reprezentacije je "ispao" Trent Alexander-Arnold, što je novi težak udarac za zvijezdu Liverpoola. I dalje u Gordi Albionu nema sjajnog stopera Milana Fikaya Tomorija, koji ove sezone briljira i u Ligi prvaka.

Golmani: Jordan Pickford, Nick Pope i Aaron Ramsdale.

Odbrana: Ben Chilwell, Eric Dier, Marc Guehi, Reece James, Harry Maguire, Luke Shaw, John Stones, Kieran Trippier i Kyle Walker.

Vezni red: Jude Bellingham, Conor Gallagher, Jordan Henderson, Mason Mount, James Maddison, Kalvin Phillips i Declan Rice.

Napad: Harry Kane, Phil Foden, Jack Grealish, Marcus Rashford, Bukayo Saka i Ivan Toney.