AKN
0

Obala Bjelokosti skromna na početku

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Obala Bjelokosti, po mnogima najveći favorit afričkog nogometnog prvenstva, odigrala je samo 0:0 u dvoboju 1. kola B grupe u Cabindi.

Didier Drogba, braća Toure (Kolo i Yaya), Emmanuel Eboue, Didier Zokora i ostale zvijezde iz Obale Bjelokosti, selekcije pod vodstvom bosanskog stručnjaka Vahida Halilhodžića, nisu se iskazale na premijernom nastupu 27. izdanja Afričkog kupa nacija. Iako je Obala Bjelokosti ušla u dvoboj protiv Burkine Faso kao izraziti favorit, Bjelokošćani niti rezultatom, a u velikoj mjeri niti igrom nije uspjela opravdati reputaciju afričkog giganta.

Istina je da su Bjelokošćani, pogotovo u prvom poluvremenu, imali daleko veću inicijativu, ali protiv čvrste obrane Burkine Faso nisu se iskazali. U nastavku su i nogometaši Burkine Faso u nekoliko navrata priprijetili, a šansu utakmice za Obalu Bjelokosti imao je Bakari Kone u 68. minuti. Sa 5 metara je promašio gol iz čiste prilike.

Nakon što je reprezentacija Toga odustala od natjecanja zbog terorističkog napada na njihov autobus u kojem su tri osobe smrtno stradale, a još osam ih je ranjeno, u B skupini natječu se samo tri reprezentacije. Sljedeći dvoboj odigrat će 15. siječnja Obala Bjelokosti i Gana.

 Afrički kup nacija, 1. kolo B grupe:

Obala Bjelokosti – Burkina Faso 0-0

Gana – Togo (otkazano)