Selektor Sjeverne Irske
22

O'Neill: Trebali smo pobijediti BiH u Ligi nacija, moramo zaustaviti Džeku i Pjanića

F. Z.
Michael O'Neill (Foto: EPA-EFE)
Michael O'Neill (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u polufinalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo igrat će protiv reprezentacije Sjeverne Irske.

S obzirom na to da je drugi par Slovačka - Republika Irska na Otoku se mnogo priča o mogućem duelu Sjeverna Irska - Republika Irska u finalu, ali selektor domaćih je oprezan.

"Igrali smo s Bosnom i Hercegovinom u Ligi nacija i trebali smo ih pobijediti kući, dok u Sarajevu nismo imali sreće. Međutim to iskustvo će nam sigurno pomoći", rekao je O'Neill i dodao:

"Nadam se da ćemo igrati dvije utakmice u martu, ali prvo moramo savladati Bosnu i Hercegovinu, a to znači da moramo zaustaviti Džeku i Pjanića, oni su ključni za njihovu igru", istaknuo je O'Neill.

Smatra da mogu pobijediti protiv naše reprezentacije u martu, ali samo ako budu imali kompletan sastav na raspolaganju.

"Ako budemo kompletni vjerujem da možemo pobijediti BiH u martu. Ako budemo imali 5-6 povrijeđenih igrača, onda će biti jako teško plasirati se u finale. Imamo 25 igrača i nemamo veliku širinu izvan tog spisak. Conor Washington i Jordan Jones su povrijeđeni i nema više igrača koji su na pragu reprezentacije", smatra O'Neill.

Utakmica sa Sjevernom Irskom igra se 26. marta, a naša reprezentacija je domaćin.