Blistao protiv Netsa
0

Nurkić nakon sjajne partije više pričao o saigraču nego o sebi, prozvao je NBA ligu i navijače

N. M.
Nurkić ubacio 28 poena Netsima
Nurkić ubacio 28 poena Netsima
Jusuf Nurkić je jutros odigrao briljantan meč u pobjedi Phoenix Sunsa nad Brooklyn Netsima od 136:120, a bio je drugi najefikasniji igrač u svom timu.
Postigao je Nurkić 28 poena uz 11 uhvaćenih skokova i 6 podijeljenih asistencija, a dvaput je i blokirao protivničke košarkaše.
No, nakon utakmice je više govorio o "nepravdi" za koju smatra da se čini prema njegovom saigraču Kevinu Durantu, pošto se on ne spominje u kontekstu borbe za MVP nagradu.

"Iznenađen sam jer ne znam šta Durant mora da uradili ili mi svi kao ekipa da mu daju zasluge za ono što radi ove sezone. Njega nema u pričama o MVP-u sezone, kao ni Bookera. Nekad mi je smiješno da takve igrače ne spominju. On mi je saigrač i naravno da ga vidim tu, ali i igrama je to pokazao da zaslužuje. Svaku noć gledam koliko jednostavno igra i kako to lagano izgleda kada on ima loptu", istakao je bh. košarkaš.

Osvrnuo se i na svoju sjajnu partiju rekavši da ga je trener Frank Vogel vratio u dane iz Portland Trail Blazersa, no ponovo je pomenuo Duranta.

"Trener je odlučio vratiti me u moje dane iz Portlanda. Dobijao sam više loptu na postu. Iskoristio sam priliku, a htio sam da zbog Duranta dobijemo utakmicu protiv njegovog bivšeg tima. Udvajali su ga koliko god su mogli i trudio sam se pomoći mu i biti tu", rekao je Nurkić.

Ove sezone Nurkić prosječno ubacuje 11,5 poena, hvata 10,3 skoka i dijeli 3,5 asistencije po utakmici. Ima i prosječno po jednu asistenciju i ukradenu loptu na utakmici.