Čudo od djeteta
22

Novo pojačanje Barcelone ne može nositi brojeve koje je koristio u Brazilu zbog jednostavnog pravila

E. K.
Vitor Roque pojačao Barcelonu (Foto: Mundo Deportivo/Instagram)
Vitor Roque pojačao Barcelonu (Foto: Mundo Deportivo/Instagram)
Brazilac Vitor Roque je od danas zvanično novi igrač slavne Barcelone s kojom je potpisao višegodišnji ugovor, a mnogi navijači slavnog kluba se pitaju koji broj će nositi na dresu.
Ovaj 18-godišnjak je u Athletico Paranaenseu nosio brojeve "27", "39" te "9", no na stadionu Camp Nou će morati promijeniti svoj broj.

Kao glavni razlog za to jeste pravilo La Lige prema kojem igrači moraju nositi brojeve od 1 do 25 dok je broj devet u vlasništvu Roberta Lewandowskog.

Preostali slobodni brojevi u Barceloni su "10" kojeg je nosio Ansu Fati, a koji je na posudbi u Brightonu te "16", "19" i "24" kojeg je nosio Eric Garcia, aktuelni nogometaš Girone na posudbi iz katalonskog sastava.

Iako se još uvijek čeka zvanična potvrda, sve nagovještava da će Roque nositi dres sa brojem 19 na leđima kojeg je prije njega nosio Franck Kessie.

Sam Roque je u ranijem intervjuu za Mundo Deportivo sredinom oktobra priželjkivao da na leđima nosi broj 19 pa bi mu se to sada moglo i ispuniti.

Zvanično će biti predstavljen 3. januara kada će biti otklonjene sve dileme oko broja brazilskog nogometaša koga smatraju čudom od djeteta.