Izveo suprugu na večeru
0

Novinari tvrde da je Rooney kažnjen, klub demantuje

Totalsport
Rooney u razgovoru s Dannyjem Welbeckom (Foto: AFP)
Rooney u razgovoru s Dannyjem Welbeckom (Foto: AFP)
Manchester United je u posljednjoj prvenstvenoj utakmici iznenađujuće na svom terenu izgubio (3-2) od Blackburn Roversa u meču 19. premierligaškog kola.

Utakmicu za domaću ekipu nisu igrali Wayne Rooney, Jonny Evans i Darron Gibson. Dok nastupi preostale dvojice nisu dovedeni u znak pitanja, novinari su na upit zašto nije igrao Rooney dobili odgovor da je pošteđen zbog povrede.

Daily Mail je, međutim, u nedjeljnom izdanju izvijestio da je najbolji napadač prvaka kažnjen zbog izlaska dan nakon Božića i nekoliko sati nakon uvjerljive (5-0) domaće pobjede nad Wiganom. Iako je trener Alex Ferguson svim igračima bilo kakve izlaske najstrože zabranio, spomenuti je trojac, tvrdi Daily Mail, svoje bolje polovice izveo na večeru.

Kad je Ferguson to saznao, najprije im je odredio kazneni trening u srijedu, u terminu predviđenom za slobodan dan, a također je svu trojicu, navodi se, odlučio finansijski kazniti. Najstroža će biti ona Rooneyjeva, navodno u šestocifrenom iznosu.

Iz kluba su u nedjelju demantirali napise argumentiravši da Rooney nije kažnjen, već da nije nastupio zbog niza manjih povreda koje su mu pričinjavale problem tokom prošlosedmičnih treninga.