Nakon povrede Ballacka
0

Novi kapiten Njemačke iz Bayerna?

Totalsport
Selektor njemačkih nogometaša Joachim Löw mora pregrmiti težak krizni period nastao povredom kapitena Michaela Ballacka, koji će zbog teže povrede članka morati propustiti Svjetsko prvenstvo.

Medije je prvenstveno u ponedjeljak na Siciliji, gdje Nijemci borave u prvoj fazi priprema za Južnu Afriku, selektor zamolio da ne diraju 21-godišnjeg stopera HSV-a Jeromea Boatenga, njemačkog reprezentativca i polubrata Kevin-Princea Boatenga, 23-godišnjeg nogometaša Portsmoutha koji je u subotnjoj finalnoj utakmici FA Cupa povrijedio Ballacka.

Taj će Boateng na SP-u igrati u sastavu Gane, inače njemačkog suparnika u skupini.

"Razgovarao sam s Jeromeom i rekao mu da u potpunosti stojimo iz njega. On ne smije ni na koji način osjetiti teret toga što se dogodilo. Molim vas sve do jednog stoga da poštujete njegovu privatnost i porodičnu sferu, te da ga ne dovodite u odnos s Ballackovom nesrećom", rekao je Löw.

Posljedica povređivanja kapitena također je činjenica da Löw mora odrediti novog lidera na travnjaku:

"Nisam još o tome razmišljao", izjavio je on.

Njemački mediji pišu da će novog kapitena selektor izabrati između Bayernovog terceta Klose-Lahm-Schweinsteiger, koji su svi već iskusili kapitensku ulogu u "elfu", baš kao što je to imao čast Arne Friedrich, nogometaš u 2. Bundesligu ispale Herthe.

Oglasio se i bivši selektor njemačke nogometne reprezentacije, a trenutno sportski direktor leverkuzenskog Bayera, Rudi Völler.

Podsjetimo, upravo je Ballack bio jedan od glavnih aduta "elfa" na SP-u 2002. godine na kojem je Njemačka osvojila srebro pod palicom Völlera.

"To su za njega zastrašujuće vijesti. Bio je pun optimizma i želio je igrati u Južnoafirčkoj Republici. Postoje u "elfu" pojedinci koje je nemoguće zamijeniti, a Michael je jedan od njih", rekao je Völler, s kojim se složio i sportski direktor Wolfsburga Dieter Hoeneß:

"Velik je to korak unatrag za Njemačku, u to nema nikakve sumnje. On je sjajan igrač, ali važnije od toga i vođa. Nema za njega zamjene, teško ga je nadomjestiti".