Mašina za golove
116

Nova sezona, stari i još bolji Benzema: Francuz je kralj "broj 2", još samo Ronaldo je ispred

K. H.
Karim Benzema u meču protiv Eintrachta (Foto: EPA-EFE)
Karim Benzema u meču protiv Eintrachta (Foto: EPA-EFE)
Francuski napadač Karim Benzema na startu nove sezone pokazao je da nema u planu stati s rušenjem rekorda i sjajnim igrama u Real Madridu, a pogotkom protiv Eintrachta iz Frankfurta u meču Superkupa Evrope prestigao je legendarnog Raula na listi najboljih strijelaca kluba svih vremena.

Benzema, koji je prošle sezone postigao 44 pogotka za Real Madrid u svim takmičenjima, sinoć je protiv njemačkog tima postigao 324. gol u dresu Kraljevskog kluba i tako prestigao velikog Raula na listi najboljih strijelaca kluba svih vremena.

Trenutno je ispred Benzeme samo Cristiano Ronaldo, a Portugalac je u dresu Kraljevskog kluba postigao 450 pogodaka na 438 odigranih mečeva i jasno je da će Francuz teško doći do ove brojke.
Benzema je u Real Madrid stigao 2009. godine, a od tada je za ovaj klub odigrao ukupno 606 utakmica na kojima je postigao spomenutih 324 pogotka te dodao 159 asistencija.
Podsjećamo, Benzema je sinoć protiv Eintrachta postigao drugi gol za Real Madrid i tako stavio tačku na ovaj meč i donio svom timu peti trofej u ovom takmičenju.