Spiegel
0

Nogometaši upleteni u skandal s kladionicama u Bundesligi

Totalsport
Foto: AFP/DDP/File
Foto: AFP/DDP/File
Napokon je istraga kladioničarske mafije u Njemačkoj dovela i do jednog bundesligaškog nogometaša, piše njemački Spiegel. Njegov identitet zasad nije otkriven.

Poznato je da radi o profesionalnom nogometašu iz Istočne Evrope koji je godinama igrao u 1. Bundesligi. I dalje je aktivan, iako ne u Bundesligi. Navodno je isti vlasniku lanca kladionica dugovao 30.000 eura.

Sve informacije koje Spiegel navodi plod su, tvrdi isti izvor, istrage državnog odvjetništva u Bochumu.

Spominjani je nogometaš usko povezan s jednim od uhapšenih članova grupe za koju se sumnja da se udružila s nakanom nezakonitog sticanja materijalne koristi putem manipuliranja ishodima nogometnih utakmica.

Spiegel također piše i o drugom bundesligaškom profesionalcu iz Istočne Evrope, koji je još uvijek aktivan u jednom njemačkom prvoligaškom klubu, a koji je pod istragom državnog odvjetništva u južnoj Njemačkoj bio u proljeće 2006. godine.

Njemački magazin Focus izašao je pak s informacijom iz redova pružatelja usluga internet-klađenja, koji smatraju da je ukupna šteta nastala manipulisanjem nogometnih rezultata premašila svotu od stotinu miliona eura.