Zanimljiv gaf
20

Nogometaši SAD-a proslavili plasman u Katar pa u međuvremenu shvatili da su pogriješili

D. P.
Pulišić je objasnio šta se dogodilo (Foto: Twitter)
Pulišić je objasnio šta se dogodilo (Foto: Twitter)
Nogometaši Sjedinjenih Američkih Država greškom su proslavili plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, iako još nisu na Mundijalu i matematički.

SAD je ubjedljivom pobjedom rezultatom 5:1 protiv Paname došao na korak od Svjetskog prvenstva. Samo čudo može spriječiti ovu selekciju da ne prođe na Mundijal.

Ipak, igrači su napravili grešku pa su s posebnim transparentom proslavili plasman na Svjetsko prvenstvo koji još uvijek nije zagarantovan iako je svima jasno da će SAD igrati u Kataru krajem godine.

Nogometaši su iznijeli na teren transparent na kojem piše "Kvalifikovali se na Svjetsko prvenstvo". To je bila velika greška, priznaje najveća zvijezda reprezentacije Christian Pulišić.

"Momci nisu ni znali šta piše tu. Transparent im je samo uručen. Kada smo shvatili šta tu piše, sklonili smo ga jer još uvijek trebamo dovršiti posao", priznao je nogometaš Chelseaja.

Pred Amerikancima je duel protiv Kostarike u kojem ne smiju izgubiti sa šest golova razlike. Jasno je, SAD ide u Katar, ali će ovaj transparent tek imati smisla nakon te utakmice.