Vjeruju u pobjedu
0

Nogometaši Čelika sigurni na tabeli dočekuju ekipu Zrinjskog

Piše: E. M.
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
Još tri kola su ostala do kraja prvenstva, a Čelik će na Bilinom Polju ugostiti ekipu Zrinjskog. Zeničani rasterećeni ulaze u utakmicu te će se tako i postaviti na travnjaku Bilinog Polja.

Pomoćni trener NK Čelik Asim Hrnjić je na današnjoj konferenciji za novinare pred sutrašnju utakmicu kazao kako Zrinjski ima dosta kvalitetnih igrača.

"Sutra nas očekuje teška utakmica, igramo protiv aktuelnog prvaka. Radi se o ekipi koja ima dosta kvalitetnih igrača, pojedinaca, a sutra samo odgovornom i čvrstom igrom možemo pokazati naše dobre strane i izaći iz utakmice kao pobjednici", kazao je Hrnjić.

Asim Hrnjić (Foto: E. M./Klix.ba)
Asim Hrnjić (Foto: E. M./Klix.ba)

Harun Varda i Luka Miletić sutra neće nastupiti zbog povreda, a Marin Jurina zbog kartona. Za njihove pozicije još nisu pronađene adekvatne zamjene, a to će biti urađeno nakon današnjeg treninga. Hrnjić je dodao da će biti moguće izmjene u zadnjoj liniji.

"Moguće je da dođe do promjene u zadnjoj liniji. S obzirom na to da smo izgubili Miletića koji je iskusniji od ostalih štopera, to će biti problem", zaključio je Hrnjić.

Jedan od najboljih igrača NK Čelik Ševko Okić nastupio je 29 puta, a postigao je pet golova uz tri asistencije. Na današnjoj konferenciji je izjavio da očekuje otvorenu utakmicu s obzirom na to da se radi o dobrom protivniku.

Ševko Okić (Foto: E. M./Klix.ba)
Ševko Okić (Foto: E. M./Klix.ba)

"Nastojat ćemo što bolje odigrati, doći do tri boda i obradovati naše navijače u ova tri kola. Moramo sakupiti što više golova. Respect Zrinjskom, ali mi smo kući dobra ekipa i vjerujem da ćemo ovo dokazati. Mislim da smo dobro odigrali dolje, ali izgubili smo 3:0. Bit će otvorena utakmica, mi smo izborili opstanak, a oni imaju neke šanse. Očekujem napadačku utakmicu s obje strane", zaključio je Okić.

Utakmica Čelika i Zrinjskog na rasporedu je sutra od 17 sati na Bilinom Polju bez direktnog prijenosa na malim ekranima.