Incident u hotelu
54

Nogometaš Šahtara se "pohvalio" kako je pretukao ruskog turistu koji je bio sa suprugom i sinom

H. H.
Dani Sikan (Foto: Instagram)
Dani Sikan (Foto: Instagram)
Nogometaš Šahtara iz Donjecka Danil Sikan (21) za klupsku TV je ispričao kako je zimus pretukao ruskog turistu u hotelu tokom priprema u Turskoj.

U februaru su turski mediji pisali da je došlo do tučnjave u jednom hotelu u Antaliji i da je jednom ruskom turisti bila povrijeđena glava. Iako nisu bile objavljene pojedinosti, Sikan se javno "pohvalio" pred kamerama da je on bio akter događaja.

"Desilo se to tokom večeri. Šetao sam sa Romom Ternovom. Krenuli smo da igramo bilijar. Taj tip je bio sa djecom i ženom. Kada je vidio da smo u trenerkama Šahtara i da smo iz Ukrajine odmah je uzviknuo - Spartak šampion! Pravio sam se da ne čujem, ali bio sam bijesan. Osjetio sam da moram da reagujem. Tada mi je Roma rekao da se smirim, da ima djece u okolini", rekao je Sikan za YouTube kanal Šahtara, pa nastavio:

"Bio sam revoltiran, taj Rus je bio seljak. Nisam želio da im dozvolim da se tako ponašaju u hotelu ili bilo gdje drugde. Taj tip je bio sa društvom i dalje vikao Spartak šampion! Potom je povikao 'Slava Rusiji'. Odmah sam ustao i krenuo ka njemu. Opalio sam mu šamar. Pao je na pločice, pokušao da ustane, ali nije uspio. Dan kasnije izbačen je iz hotela", ispričao je napadač Šahtora koji i na društvenim mrežama podržava svoju zemlju u ratu protiv Ukrajine.

Sikan je ove sezone u dresu Šahtara odigrao 21 utakmicu u svim takmičenjima i postigao je osam golova.