Nogomet
18

NK Bosna Visoko otvara novi teren na Dan državnosti BiH

Klix.ba
Na Dan državnosti BiH, 25. novembra, NK Bosna svečano će otvoriti novi teren sa plastičnom travom u kompleksu stadiona Luke u Visokom.

"U klubu imamo visoke ambicije te razmišljamo o povratku u najviši rang takmičenja, a za to nam je potreban i prateći infrastrukturni razvoj", izjavio je predsjednik kluba Faruk Ihtijarević.

Visočki klub je u novu sezonu ušao kao zvanični partner FK Sarajevo, a sa klupe ga vodi Emir Karahmet, jedan od najtrofejnijih stručnjaka tima sa Koševa i pomoćnik trenera šampionskog seniorskog tima Sarajeva iz 2007. godine.

"Sa relativno malim, ali kvalitetnim igračkim, kadrom uspjeli smo osvojiti titulu, a uz podršku naše uprave i partnera nadamo se kako ćemo u proljetni dio sezone ući još snažniji. Ne krijemo da razmišljamo o povratku u više rangove takmičenja, gdje je Bosni kao klubu sa bogatom tradicijom, ali i gradu Visokom objektivno mjesto", rekao je Karahmet.

Prvi strijelac kluba koji je dao reprezentativce poput Elvira Rahimića, Mirsada Bešlije i Almedina Hote, u ovom trenutku je Alem Plakalo. On je sa 15 golova u jesenjem dijelu ujedno i prvi strijelac lige.

"Sretan sam zbog postignutih golova, ali je puno važnije to što smo timski napravili dobar rezultat. Želimo isto nastaviti i u nastavku sezone". kazao je Plakalo.

Da je u Visokom nogomet ponovo u modi pokazuju i odlični rezultati mlađih kategorija Bosne, posebno njihovih kadeta koji su pod trenerskom palicom Mensura Džavitija osvojili prvo mjesto u Omladinskoj ligi Centar. Uspjeha ne bi bilo bez sinergije uprave kluba, kvalitetnih trenera, društvene zajednice, ali i građana Visokog poput Nermina Kadrića, Enesa Begovića i drugih.

Iz NK Bosna pozivaju sve prijatelje i simpatizere kluba da na Dan državnosti 25. novembra posjete stadion Luke u Visokom i u 13 sati gledaju utakmicu mladih kategorija kluba, nakon koje će u 14 sati, uslijediti i zvanična ceremonija otvorenja novoizgrađenog terena sa plastičnom travom.