Laurent Blanc
0

"Nisam strašilo, neću ja kažnjavati pobunjenike"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Novi selektor francuske nogometne reprezentacije Laurent Blanc izjavio je kako nema namjeru preuzeti odgovornost za kažnjavanje igrača koji su bili vođe pobune na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Tamo je Francuska ispala već nakon prvoga kruga takmičenja sa samo jednim osvojenim bodom u skupini, a dane "tricolora" na jugu "crnog kontinenta" obilježila je i loša atmosfera. Nicolas Anelka je tako potjeran iz reprezentacije nakon vrijeđenja tadašnjeg selektora Raymonda Domenecha, a u znak protesta protiv takve odluke, ostali su igrači odbili trenirati.

Za organiziranje bojkota mediji prozivaju kapetana Patricea Evru, te Francka Riberyja i Erica Abidala.

"Pratio sam te događaje s velikom tugom. Bio sam razočaran rezultatima i šokiran ponašanjem nekih igrača. Ipak, ja nisam strašilo, nije moja odgovornost da provodim disciplinske mjere za te događaje", objasnio je donedavni trener Bordeauxa i član francuske generacije svjetskih prvaka iz 1998. godine.

O spomenutoj trojici navodnih vođa pobune Blanc je rekao:

"Pozvat ću ih ukoliko budem smatrao da su u tom trenutku najbolji igrači koji mi budu na raspolaganju. No, možda neki igrači koji su bili u JAR-u ne budu pozvani ako odlučim da na njihovim pozicijama imam bolja rješenja."

Blanc će prvi put voditi Francusku u prijateljskoj utakmici protiv Norveške, 11. avgusta u Oslu.