Vahid Halilhodžić
0

"Nisam prebolio odlazak s klupe 'slonova'"

Totalsport
Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić
Da ga odlazak s klupe nogometne reprezentacije Obale Slonovače još uvijek peče, priznao je bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić.

"Još me nije prestalo boljeti to što su me maknuli s klupe", kaže Halilhodžić koji je "slonove" odveo na Svjetsko prvenstvo, ali nije ispunio zadani cilj osvajanja Afričkog kupa što ga je i koštalo posla.

"Jedan poraz nakon 27 uspješno odrađenih utakmica bio je razlog za moju smjenu. A to što smo izgubili od Alžira bilo je neizbježno jer su oni pred sobom imali jedan cilj: pobjeći iz Angole što je prije moguće, budući da smo svi bili pod dojmog napada na Togoance. Dakle, to nije bila moja greška."

Podsjetimo da je tokom tog turnira Oslobodilačka fronta Cabinde izvela napad na autobus koji je prevozio togoanske nogometaše. U njemu su život izgubili vozač autobusa, te pomoćni trener i glasnogovornik reprezentacije.

"Sanjao sam jednu stvar, želio sam voditi Obalu Slonovače na SP-u. Uvjeren sam da bismo igrali dobro", kaže Halilhodžić.

U nogometnom savezu Obale Slonovače odlučili su se za Sven-Görana Erikssona s kojim nisu prošli grupu u kojoj su bili Portugal (0-0), Brazil (poraz 3-1) i Sjeverna Koreja (pobjeda 3-0).