Fabio Capello
0

"Nisam lud! Engleska može do finala"

FENA
Fabio Capello (Foto: AP)
Fabio Capello (Foto: AP)
Uoči "dana D" za englesku reprezentaciju, selektor "Gordog Albiona" Fabio Capello je izjavio da i dalje vjeruje da njegova ekipa može do finala SP-a.

"Nisam lud. Mi možemo do finala Svjetskog prvenstva", kazao je.

Capellove predturnirske ambicije da će se Engleska boriti za najprestižniju nogometnu nagradu sada izgledaju blijedo, a Englezi moraju pobijediti Sloveniju ako se uopće žele plasirati među najboljih 16 reprezentacija, prenosi Eurosport.

Ipak, Capello je samouvjeren.

"Nisam lud kad kažem da je moj cilj finale Svjetskog prvenstva, jer smo pokazali da je ovo dobra ekipa. Mislim da ako... ne, ne ako, već kada pobjedimo (Sloveniju), svi će timovi morati da se grčevito bore protiv nas", kazao je engleski selektor.

Nakon neuvjerljive izvedbe protiv SAD-a, engleska kampanja u grupi C je potpuno zakazala protiv Alžira u Cape Townu prošlog petka.

Neriješena utakmica bez golova bila je jedna od najgorih izvedbi Engleza u historiji SP-a.

Ipak je Capello, koji je jedva dočekao da zaboravi na proteklih nekoliko turbulentnih dana i pobunu Johna Terryja, uspio sačuvati vjeru u igrače.

Capello će tek danas saznati uistinu koliko autoriteta mu je ostalo nad čovjekom kojeg je nekada nazivao kapitenom.

"On (Terry) je jedan od najbitnijih igrača za nas i ne, nisam razmišljao da ga izbacim iz tima", kazao je Capello.

"Ovo je zaista jako važna utakmica za nas, svo ostalo je izbačeno iz glava igrača. Pričajte o utakmici, ne o Terryju", zaključio je on.