Budi nostalgiju
133

Nikeov spot za Katar je pravi spektakl, istovremeno na terenu Ronaldinho, Ronaldo, Mbappe...

D. P.
Spoj nekadašnjih i sadašnji zvijezda (Foto: Screenshot)
Spoj nekadašnjih i sadašnji zvijezda (Foto: Screenshot)
Kompanija Nike navikla nas je na spektakularne reklamne spotove koji uključuju najbolje nogometaše svijeta, a video uoči Svjetskog prvenstva u Kataru brzo je postao pravi hit.

Reklamni spot za Katar prikazuje "nogometni multiverzum", odnosno ono što virtuelne igre koriste već dugo. Reklama od četiri minute prikazuje nogometni multiverzum u kojem se istovremeno na terenu nalaze nekadašnje, ali i sadašnje zvijezde nogometa.

Tako smo na terenu vidjeli Ronaldinha, Ronalda Nazarija, Edgara Davidsa od bivših zvijezda te današnje poput Cristiana Ronalda, Kyliana Mbappea, nogometašicu Alex Morgan, Kevina de Bruynea i brojne druge.

Najviše pažnje privukli su toliko voljeni Ronaldinho te Ronaldo Nazario da Lima, koji čak ima prepoznatljivu frizuru sa Svjetskog prvenstva 2002. godine.

Radnja počinje grupom naučnika koji teleportiraju Mbappea u prostoriju za testiranje zajedno s Ronaldinhom, a sve kako bi utvrdili ko je najbolji u "GOAT" utrci.

Laboratorij je pretvoren u nogometno igralište, a onda se jedna za drugom pojavljuju ostale nogometne zvijezde. U jednom trenutku spot se pretvara u verziju starih videoigara.

Dok je bilo onih koji su razočarani radnjom u spotu, ipak se svi slažu da je ovakva reklama probudila veliku nostalgiju za starim nogomentim vremenima kada su Ronaldinho i Ronaldo dominirali svjetskim nogometom.