Susret u junu
0

Nijemci objavili detalje sastanka Salihamidžića i Kanea, napadač Braci otkrio najveću želju

N. M.
Salihamidžić i Kane (Foto: Mondaža/EPA)
Salihamidžić i Kane (Foto: Mondaža/EPA)
Hasan Salihamidžić je u posljednjim danima svog mandata na poziciji sportskog direktora Bayerna ljetos ispregovarao veliki transfer Harryja Kanea, koji mu je tokom finalnih pregovora otkrio svoju najveću želju.

Kane je ljetos u transferu vrijednom 100 miliona eura iz Tottenhama prešao u redove prvaka Njemačke, koji je tako oborio svoj rekord što se tiče ulaznih transfera.

Danas je ugledni Bild objavio zanimljiv članak u kojem je otkrio detalje pregovora Bayerna i Kanea, u kojim je učestvovao i legendarni Salihamidžić kao sportski direktor kluba iz Minhena.

Kako je objavio njemački list, Salihamidžić je nakon završetka prošle sezone skupa s trenerom Thomasom Tuchelom putovao u London gdje se sreo s Kaneom kako bi se finalizirali detalji ugovora između dvije strane.

Tom prilikom je Kane Tuchelu i Braci otkrio da mu je najveća želja s Bayernom se vratiti u London u finalu Lige prvaka 2024. godine i osvojiti trofej najelitnijeg klupskog takmičenja.

Dogovor Kanea i Bayerna brzo je postignut, a transfer je realiziran tek u augustu jer je s prodajom napadača odugovlačio Tottenham i njegov vlasnik Daniel Levy.

Kane ove sezone očekivano blista u dresu Bavaraca u kojem ruši sve rekorde u Njemačkoj. Na 11 utakmica Bundeslige postigao je 17 golova i upisao 5 asistencija, dok ima i 4 gola na 4 meča Lige prvaka.

Finale Lige prvaka igra se 1. juna na Wembley stadionu u Londonu, a Bayern je prošle sedmice osigurao plasman u nokaut fazu pošto je lider grupe A s maksimalnih 12 bodova iz četiri meča.

Podsjećamo, Kane u svojoj karijeri još uvijek nije osvojio niti jedan trofej.